top of page
  • Foto van schrijverMarc Beenders

Marc en Pieter delen wapens uit voor HR-gevecht

Soft skills is de verzamelterm voor ‘zachte vaardigheden’ zoals attitude, communicatie-talent, leergierigheid, emotionele intelligentie, creativiteit, doorzettingsvermogen, enzovoort. Steeds meer werkgevers beoordelen sollicitanten op deze capaciteiten, aanvullend aan de hard skills, zoals technische vaardigheden. “Onderzoek heeft aangetoond dat 70 procent van de rekruteerders vandaag evenveel belang hecht aan soft skills als aan hard skills”, aldus professor Ondernemerschap aan de UHasselt, Pieter Vandekerkhof. Die heeft samen met Marc Beenders, de Corporate Community Manager bij investeringsmaatschappij LRM, het belang van soft skills omschreven in een boek. Het werkstuk werd donderdagavond officieel voorgesteld op de Corda Campus. Zowel de wetenschappelijke basis als praktische getuigenissen van experten en ondernemers komen erin aan bod.


“We zien elke dag dat soft skills erg belangrijk zijn om een bedrijf te starten”, aldus Marc Beenders en Pieter Vandekerkhof. “Wie er over beschikt, heeft meer kans op succes. Wie er geen heeft, komt vast en zeker in de problemen. Waar hard skills eigenschappen zijn die ervoor zorgen dat je wordt aangeworven, zal een gebrek aan soft skills de reden


zijn waarom je wordt ontslagen. Een boekhouder wordt niet bedankt omdat hij niet kan tellen, maar wel omdat hij niet in een team kan werken of verkeerd communiceert met klanten.”


Het duo hamert erop dat ook ondernemers over soft skills moeten beschikken om de War for Talent te kunnen winnen. “Managers die alleen bevelen geven en er niet in slagen om hun mensen te motiveren, zullen snel hun beste medewerkers verliezen. Ik wens werkgevers die soft skills niet hoog in het vaandel dragen veel succes…”


Het boek Soft skills in ondernemerschap is uitgegeven bij Academic and Scientific Publishers en kost 25 euro. (bron: HBVL)


15 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page