top of page
Pieter Vandekerkhof en Marc Beenders_05.jpg

Marc Beenders
Corporate Community Manager LRM
Gastdocent UHasselt

Marc ademt de startupcultuur als community manager van het Limburgs startup ecosysteem dat bestaat uit verschillende incubatoren en stakeholders. Hij heeft ondernemerschap altijd gecombineerd met werknemer zijn. Gestart als eventmanager voor sportwedstrijden om vervolgens een eigen bedrijf uit de grond de stampen in herensieraden waarbij een nieuw merk ‘Gemini’ internationaal werd uitgerold. Als derde bedrijf heeft hij een influencerplatform opgestart. Na de verkoop van zijn bedrijf heeft hij zijn kennis en ervaring gebruikt als coach voor (jonge) ondernemers. Gelooft heilig in de kracht van soft skills. Het verschil in ondernemen wordt pas gemaakt op vlak van emotionele intelligentie. Een skill die aangeleerd en verbeterd kan worden.

Auteurs: Afbeelding
Pieter Vandekerkhof en Marc Beenders_09.jpg

Prof. Dr. Pieter Vandekerkhof
Professor Ondernemerschap UHasselt

Pieter is verbonden aan het Research Center for Entrepreneurship & Family Firms (RCEF) van de Universiteit Hasselt. Daarbinnen is hij de voortrekker van het ondernemerschapsluik dat zich bezig houdt met ondernemend onderwijs, onderzoek rond tal van facetten van het ondernemerschap alsook praktijkgerichte vraagstukken rond ondernemende aspecten in de maatschappij.  Na zijn economische studies behaalde hij zijn doctoraat waarin hij teamdynamieken in managementteams van familiebedrijven onderzocht. Zijn ondernemende mindset deed hem meer en meer neigen naar de wondere wereld van ondernemerschap.
Pieter schreef tal van academische artikelen over ondernemers, en intrapreneurship. Hij gebruikt  zijn expertise om student-ondernemers en groeibedrijven naar een hoger niveau te tillen. Het aspect soft skills komt hierbij de laatste jaren meer en meer aan bod.

Auteurs: Afbeelding
bottom of page